Facebook Gplus RSS
Home Algemeen Welkom op de nieuwe site van ’t Brouwershuis te Leende
formats

Welkom op de nieuwe site van ’t Brouwershuis te Leende

Gepubliceerd op 12 januari 2013, in Algemeen.

In 1815 werd het Brouwershuis gebouwd en in gebruik genomen als bierbrouwerij. Tot 1926 werd er nog bier gebrouwen. In 1905 heeft de familie Godschalx ’t Brouwershuis betrokken. Sinds 1964 is er een café gevestigd en de laatste jaren deed het dienst als hotel/café. Rond kerstmis 2003 sloot ’t Brouwershuis zijn deuren.

In 2005 heeft woningbouwvereniging WOCOM het pand gekocht, gerestaureerd en van alle moderne gemakken voorzien, zodat stichting de Schakel er kon intrekken. Op dit moment wonen er 13 mensen. Er is een VVV-agentschap gevestigd en je kunt een lekkere tas koffie drinken en iets eten in het Day Kaffee van ’t Brouwershuis.

brouwershuis

In 2008 heeft WOCOM ook de nabijgelegen boerderij aangekocht. De grote schuur is inmiddels omgebouwd tot studio’s, huiskamer en horecavoorziening. Voor de overige ruimtes worden in de toekomst nog plannen gemaakt. Gedacht wordt aan Bed&Breakfest, een kleinschalige bierbrouwerij of een kleine welnessruimte.

Voor

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *