Facebook Gplus RSS
Home Algemeen Opening 18 januari 2013
formats

Opening 18 januari 2013

Gepubliceerd op 20 januari 2013, in Algemeen.

Brouwershuis 117

Na een lange periode van plannen en bouwen was het vrijda9 18 januari 2013 eindelijk zover. De officiële opening van de uitbreiding van het Brouwershuis . Vanaf 10.00 uur stroomden de genodigden binnen. Kees Slager heette iedereen van harte welkom en schetste in het kort de ontwikkelingen in de afgelopen 10 jaren.

De Schakel (Het Brouwershuis) is inmiddels uitgegroeid tot een bedrijf dat meetelt in Leende. Zij levert een volwaardige bijdrage aan de horeca in Leende gerund door mensen met een beperking.
Kees Strik, lid van de directie van Wocom was blij met de bijdrage van Wocom aan
dit initiatief middels de restauratie van een prachtig rijksmonument.
Burgemeester Paul Verhoeven vertelde over een waarzegger die, kijkend in een glazen bol, terugging naar het ontstaan van het Brouwershuis anno 1815.  Hij zag zeer bijzondere dingen. Burgemeester Verhoeven overhandigde aan alle bewoners een bijzonder klokje. Het eerste klokje werd uitgereikt aan Bennie, de eerste bewoner!
Na deze toespraken was het zover en kon worden overgegaan tot de officiële opening. Door het doorknippen van kettingen werden de staldeuren geopend waardoor er licht kwam in de mooie zaal. Het vernieuwde Brouwershuis was hiermee officieel geopend. Het doorknippen geschiedde door Lieke van den Heuvel en Kees Strik en Daniëlla Coppens en burgemeester Paul Verhoeven.
Door de bewoners werden rondleidingen verzorgd.
’s Middags was er voor alle huisgenoten, medewerkers en vrijwilligers een Brabantse koffietafel “oude” stijl.
Hierna werd alles in gereedheid gebracht voor de open dag op zaterdag 19 januari 2013.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *