Facebook Gplus RSS
Home Algemeen ’t Brouwershuis viert zijn 200-jarig bestaan (publicatie ED)
formats

’t Brouwershuis viert zijn 200-jarig bestaan (publicatie ED)

Gepubliceerd op 28 februari 2015, in Algemeen.
Brouwershuis3
25 februari 2015
LEENDE – ’t Brouwershuis in Leende viert dit jaar zijn 200-jarig bestaan. Volgens uitbater Kees Slager (61) zal dat jubileum niet ongemerkt voorbij gaan.

Er bestaan diverse plannen, die later dit jaar hun beslag gaan krijgen. ’t Brouwershuis werd gebouwd in 1815 door de Vlaming Willem Maas. Het was vanaf 1907 bijna een eeuw in het bezit van de familie Godschalx, die uit Berlicum afkomstig was. In ’t Brouwershuis werd lang bier gebrouwen. Het recept van Godschalx-bier is helaas verloren gegaan. Vanaf de jaren zestig van de vorige eeuw was ’t Brouwershuis een café, dat vooral op zondag vaak helemaal volliep. Vanaf 2005 runt de familie Slager de zaak. Zij doen dat in de vorm van een woon- en werkgelegenheid voor mensen met een verstandelijke beperking. Er wonen acht mensen met een beperking bij de familie Slager en er werken in de keuken, in het restaurant en de feestzaal negentien mensen.

http://www.ed.nl/regio/cranendonck-e-o/heeze-leende/brouwershuis-leende-viert-200-jarig-bestaan-1.4781569

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *