Facebook Gplus RSS
Home Algemeen ‘t Brouwershuis viert feest
formats

‘t Brouwershuis viert feest

Gepubliceerd op 29 juli 2015, in Algemeen.

‘t Brouwershuis viert feest

LEENDE – ’t Brouwershuis in Leende viert dit jaar zijn 200 jarig bestaan. ’t Brouwershuis werd gebouwd in 1815 door de Vlaming Willem Maas. Het was vanaf 1907 bijna een eeuw in het bezit van de familie Godschalx, die uit Berlicum afkomstig was. In ’t Brouwershuis werd lang bier gebrouwen. Het recept van Godschalx-bier is helaas verloren gegaan. Vanaf de jaren zestig van de vorige eeuw was ’t Brouwershuis een café, dat vooral op zondag vaak helemaal volliep. Vanaf 2005 runt de familie Slager de zaak. Zij doen dat in de vorm van een woon- en werkgelegenheid voor mensen met en zonder een verstandelijke beperking.

De festiviteiten in verband met het 200 jarig bestaan, staan gepland voor vrijdag 11 en zondag 13 september 2015. Op vrijdagavondavond 11 september wordt gestart met een receptie.
Op zondag 13 september volgen de overige activiteiten. Deze dag valt samen met de Open Monumentendag 2015. Het thema voor dit jaar is “Kunst & Ambacht” rond het monument en staat ook centraal bij de festiviteiten rondom het 200 jarig bestaan van ’t Brouwershuis. De bedoeling is om terug te keren naar de tijd van “vroeger”.

Op zondag 13 september 2015 wordt vanaf 13.00 uur gestart met muzikale optredens van o.a. Som, Borl, Decibel en als slot de Koninklijke Fanfare Philharmonie.

Rondom ’t Brouwershuis zal een authentieke dorpsomroeper aanwezig zijn. Ook is er aandacht voor oude ambachten, theater en kunst. Ook voor de jeugd is er een leuk programma met oud Hollandse spelen, een speurtocht en een grabbelton.

Alle festiviteiten vinden plaats rondom het monumentale gebouw ’t Brouwershuis aan de Oostrikkerdijk in Leende.

200 jaar Brabanste Gastvrijheid zal gevierd worden met als motto “Brood – Bier en Buitenspelen”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *